Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii

Echilibrul Yin-Yang in Feng ShuiYang si Yin provin dintr-o veche filosofie religioasa chinezeasca, Taoismul. Cuvantul Tao inseamna Drumul. Exprima armonia naturii. In esenta, Taoismul promoveaza traiul intr-o perfecta armonie cu natura. Un drum sigur spre bunastare si liniste interioara, atat in viata reala, cat si in cea de pe urma.

Sheng Chi (elementul norocos, privilegiat al lui Chi) reprezinta dinamica unui echilibru perfect intra yang si yin. Cu cat mai ampla aceasta dinamica, cu atat mai mare este si energia ei. Prin urmare, pastrarea unui echilibru intre Yang si Yin in mediul inconjurator conduce la o energie pozitiva, esentiala in Feng Shui.

Yang este componenta pozitiva si totodata activa a lui Chi. Natura acestui semn este simpla, ascendenta, masculina si plina de viata. Opus lui Yang este Yin - inchis si greoi. Un simbol prin excelenta feminin, receptiv, pasiv. Trebuie luat in seama faptul ca descrierile din vechile scrieri orientale respecta cu maxima fidelitate canoanele acestei traditii. De exemplu, nu trebuie considerat ca Yang este pozitiv, iar Yin reprezinta un simbol negativ. Contrar acestei aparente, niciunul dintre aceste doua simboluri nu are valoare fara existenta celuilalt.

Pentru a intelege mai bine Yang si Yin, gandeste-te la polii unui magnet. Prin natura lui pasiva, Yin reprezinta simbolul atractiei, in vreme ce Yang respinge, prin proprietatile active pe care le are. In mod asemanator, ne putem gandi la opozitia dintre zi si noapte, cald si rece, vara si iarna, mare si mic, etc.

Filosofii orientali care si-au indreptat atentia catre acest sistem de reprezentare au convenit asupra faptului ca Yang si respectiv Yin contin o parte din simbolul opus, astfel incat legatura dintre ele este singurul mod de a le reda valorile pe care le detin. Acesta legatura mistica a dus la aparitia Tai Chi (simbolul Yin-Yang).

In esenta, Feng Shui reprezinta arta de a contura si a mentine un echilibru perfect intre Yang si Yin, astfel incat efectele binefacatoare ale Sheng Chi sa se raspandeasca in vietile noastre si in mediul inconjurator. Cand suntem increzatori in fortele noastre si bucurosi de armonia dintre noi si mediul inconjurator, inseamna ca Yang si Yin sunt intr-o buna armonie atat in sufletul nostru, cat si in existenta fiecaruia dintre noi.

Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii

Produse recomandate:Comentarii

Fi primul care isi spune parerea!

Spune-ti parerea

Nume:
Email: (nu va fi public)
Mesaj:

Arhiva articoleCos cumparaturi
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi!
Autentificare

Ultimele Articole
Abonare Newsletter


Cadouri intarsie, cadouri deosebite, intarsie decoratiuni si mobilier
Magazin online - articole pentru copii