Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii

8 Simboluri pentru 8 tipuri de Noroc (1)

Simbolul nodului mistic explica faptul ca totul face parte dintr-un ciclu in care nu exista inceput sau sfarsit. Este ciclul fara sfarsit din Budism. Nodul mistic este vazut ca simbolul perioadelor bune cu cazuri minime de imbolnaviri, probleme, dureri, regrese sau suferinte de orice fel. Este un nod care simbolizeaza o viata linistita si usoara. Este deci si nodul norocos magic din Feng Shui. Este de asemenea emblema perfecta pentru dragostea care dainuie fiind astfel identificat cu simbolul norocului in dragoste, capabil sa asigure chezasia iubirii intr-o casnicie. Este totodata cel mai bun simbol de protectie in Perioada lui 8 impotriva accidentelor şi a ghinionului. Dacă esti plecat la drum in strainatate sau peste ape, nodul mistic te protejeaza contra accidentelor si pericolelor, inclusiv de furturi, atacuri, rapiri si orice alt gen de pericole.

Scoica a supravietuit din vremuri stravechi ca instrument original de chemare la lupta. Vechile legende indiene descriu cum fiecare erou din bataliile mitice purta o mareata scoica alba ce avea adesea un nume propriu. Este o emblema a puterii, autoritatii si suveranitatii al carui sunet se crede ca alunga spiritele rele, indeparteaza dezastrele naturale si inspaimanta creaturile otravitoare. In semnificatia mult atenuata a zilelor noastre, scoica este utilizata in budismul tibetan pentru convocarea adunarilor religioase. In desfasurarea reala a ritualurilor, scoica este utilizata atat ca instrument muzical cat si ca vas pentru apa sfanta. Din perspectiva Feng Shui, scoica este o emblema puternica pentru norocul in relatii, in special pentru cei care desfasoara afaceri legate de activitati de export si import. Aduce bunastare, asigurand accept global oamenilor de afaceri ale caror activitati se desfasoara in afara granitelor. Aduce totodata popularitate si asezarea sa in sectorul sudic al casei sau biroului este adesea asociat cu norocul in dobandirea unui bun renume.

Baldachinul este simbolizat de umbrela, a carei functie importanta este sa arunce o umbra, umbra protectiei. Este un simbol indian traditional semnificand atat protectie cat si regalitate. Capacitatea de a te proteja contra vremii nefavorabile a fost din totdeauna privita in toate culturile drept un simbol al pozitiei in societate. Astfel, racoarea umbrei sale simbolizeaza protectia fata de caldura transmisa de suferinte, dorinte si alte forte spirituale raufacatoare. Pretioasa umbrela simbolizeaza activitatea benefica de a proteja fiintele umane de boli, forte raufacatoare, influente negative, obstacole si evenimente potrivnice in viata, si de orice fel de suferinte temporare sau de durata ale celor trei taramuri inferioare si de taramurile oamenilor si zeitatilor in viata de apoi. Reprezinta totodata bucuria participarii la o petrecere sub umbra sa racoroasa. In Feng Shui este utilizata pentru a reprezenta succesul in cariera si triumful in toate zonele legate de viata umana, inclusiv domeniul afacerilor si al investigatiilor.

Semnificatia simbolica a vazei cu comori si bogatii a fost aproape din totdeauna asociata cu ideile de acumulare si satisfacere a dorintelor materiale. In povestile si legendele din diverse culturi de exemplu, apare frecvent ideea unei vaze nesecate. Vaza cu comori simbolizeaza o ploaie nesfarsita de viata lunga, bogatie si prosperitate si toate darurile acestei lumi si libertate. Exista credinta ca prezenta sa atrage bogatia si aduce armonie in mediul respectiv.

Citeste aici si despre celelalte Simboluri Norocoase din Tibet!Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii

Produse recomandate:Comentarii

Fi primul care isi spune parerea!

Spune-ti parerea

Nume:
Email: (nu va fi public)
Mesaj:

Arhiva articoleCos cumparaturi
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi!
Autentificare

Ultimele Articole
Abonare Newsletter


Cadouri intarsie, cadouri deosebite, intarsie decoratiuni si mobilier
Magazin online - articole pentru copii