Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii

Dragonul - Simbol Feng Shui de neegalat


Dragonul are statut imperial neegalat de celelalte simboluri. Imparatii chinezi isi spuneau dragoni, ceea ce ne arata inalta consideratie si prestigiul de care se bucurau aceste animale.

Dragonul aduce esenta vietii sub forma respiratiei sale ceresti cunoscuta multora drept sheng chi. Are capacitatea de a sufla pe gura chi cosmic, care reprezinta baza studiilor de Feng Shui. Ascuns in pesterile de nepatruns din munti sau odihnindu-se in adancurile marilor, dragonul are capacitatea de a se transforma si de a se face vizibil sau invizibil pentru oameni.

Unii sustin ca muntii, vaile, raurile, cladirile si autostrazile sunt toate corelate de capul, ghearele, coada, venele si perla sa care se traduc in studii fundamentale de feng shui.

Dragonul are puterea de a absorbi apa si totodata de a o slobozi, fiind regele oceanelor. Acesta este motivul pentru care imparatii antici obisnuiau sa se roage de Zeul Dragon sa aduca ploaia pe vremuri de seceta sau sa opreasca ploile pe timp de inundatii. El transmite energie si genereaza putere sub forma de anotimpuri, aducand apa sub forma de ploi, caldura de la razele soarelui, vantul de pe mari si solul din pamant. Cu alte cuvinte, se spune ca Dragonul este reprezentarea suprema a fortelor Naturii Mama, cea mai mare forta divina de pe Pamant.

Dragonul Chinezesc este adesea vazut ca simbolul ceresc suprem de vigilenta si putere incredibila. Dragonul raspunde de cuadrantul vestic al cerului si reprezinta rasaritul de soare, inceputurile de bun augur si speranta. Mai mult, oamenii se refera adesea la partea stanga a locuintelor lor (privind afara din interior) ca fiind Dragonul Verde, care este considerat si mai norocos decat Tigrul Alb, care reprezinta partea din dreapta a locuintelor.

Fiind animalul mitic yang, Dragonul poate alunga spiritele malefice ratacitoare, ii poate proteja pe cei inocenti, binecuvantandu-i cu siguranta si bogatii pe toti cei care poarta emblema sa. Dragonul Chinezesc este privit ca simbolul suprem al unui noroc extraordinar. Toti maestrii Feng Shui din zilele noastre trateaza Dragonul cu un deosebit respect si pastreaza simbolurile sale drept bunul lor cel mai de pret.

Desi exista trei tipuri de dragoni, unul care traieste in ceruri, unul in apa si ultimul in munti, doar dragonul ceresc este considerat ca fiind specia autentica. Culoarea acestuia variaza de la verde, rosu la auriu. Dragonul Chinezesc nu scuipa foc si nu este malefic (asa cum se crede de unele parti). Respiratia sa este plina de energie pozitiva si se transforma adesea intr-o eruptie de apa care aduce bogatie.

Un Dragon standard are 4 gheare iar unul imperial (utilizat simbolic de cei cu rang inalt) are 5 gheare care ii tradeaza trasaturile regale. In Feng Shui sunt utilizati numai Dragoni care au un aspect sanatos, gesturi active si motivatii bune. Un Dragon sanatos si pozitiv este caracteristica esentiala pentru auspicii favorabile.

Dragonul este obligatoriu pentru realizarea in viata a tuturor aspiratiilor ce pot fi obtinute cu ajutorul unei bune practici Feng Shui.

Printeaza articol Recomanda unui prieten Comentarii


Comentarii

Fi primul care isi spune parerea!

Spune-ti parerea

Nume:
Email: (nu va fi public)
Mesaj:

Arhiva articoleCos cumparaturi
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi!
Autentificare

Ultimele Articole
Abonare Newsletter


Cadouri intarsie, cadouri deosebite, intarsie decoratiuni si mobilier
Magazin online - articole pentru copii